Jan Jambon: “Ingrijpende maatregelen? Een coronavirus dat wild om zich heen slaat, dat zal pas ingrijpend zijn”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
De federale regering heeft enkele ingrijpende maatregelen genomen. Lessen worden opgeschort, cafés en restaurant gaan ook dicht.

"Dit is een situatie waarin we het hoofd koel moeten houden. Dit zijn geen beslissingen die je niet zomaar neemt", reageert Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) bij VTM-Nieuws. 

De lessen in de scholen worden opgeschort. “Specialisten zeiden dat kinderen van mensen in de zorg gaat thuislaten, terwijl je die nu hard nodig hebt. En die kinderen gaan naar de grootouders. Die kunnen hun kinderen naar school brengen. Deze situatie blijft duren tot de paasvakantie.

Ook alle evenementen worden afgelast. Het is allemaal heel ingrijpend. “Een coronavirus dat wild om zich heen slaat, dat zal pas ingrijpend zijn. Alles is goed besproken met specialisten en zij hebben ons ook aangeraden om die maatregelen te nemen.”

“Het coronavirus is een nieuw gegeven. Alle neuzen staan in dezelfde richting en de maatregelen zijn ook doortastend. We gaan ook nadenken over economische maatregelen."