Geen voetbal tot 3 april, maar één club kan normaal zelfs heel lang niet trainen

door: BVDO
Door de beslissingen van de regering is er ook in de Jupiler Pro League geen voetbal tot 3 april. Ook niet in de Jupiler Pro League, zelfs niet zonder publiek.

Geen voetbal meer, ook niet achter gesloten deuren. Dat is het gevolg van de extra maatregelen die de regering nam. De voetbalbond voegde daar eerder zelf al aan toe dat ook alle trainingen niet doorgaan. Maar hoe zit dat voor de ploegen uit de Jupiler Pro League?

Volgens de Pro League vallen de profclubs daar niet onder en kunnen die ondanks de coronadreiging verder blijven trainen. Maar één ploeg uit de Jupiler Pro League heeft een ander probleem. Club Brugge traint op het grondgebied van Knokke-Heist en burgemeester Lippens heeft daar alle sportactiviteiten verboden tot eind april.

Bij Club Brugge houden ze er een andere mening aan over. Zij zien zichzelf als een bedrijf dat geen externen binnenlaat en zouden om die reden dus wel kunnen blijven trainen. Als ze nog mogen van de voetbalbond. Het laatste woord is daarover dus nog niet gezegd.