Situatie aan onze supermarkten dreigt uit de hand te lopen: Trekken, duwen, discussie,...politie grijpt in

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Het coronavirus zorgt voor grote paniek bij de mensen. Er is al dagen een rush aan de gang bij de supermarkten.

Je kon vrijdag maar beter thuisblijven van de supermarkt, al deden velen net het omgekeerde. Nog voor openingstijd stonden er al lange rijen te wachten om de supermarkt te betreden. Onder meer bij Colruyt in Aalst ontstonden er zelfs opstootjes. 

Iedereen verliet de supermarkt met bomvolle karren, alsof er binnenkort geen eten en drinken meer is. Bij de Colruyt in Anderlecht moest zelfs de politie tussenbeiden komen. “Mensen gooiden zich op dezelfde producten, wat leidde tot discussies die dreigden te escaleren. Uiteindelijk konden onze mensen de gemoederen bedaren en mensen tot rede brengen”, zegt een woordvoerster van politiezone Brussel Zuid aan Het Nieuwsblad.

Hamsteren niet nodig
Comeos roept iedereen op om weer normaal naar de supermarkt te gaan, zoals voor het coronavirus er was. Ga dus zeker geen grote hoeveelheden kopen. 

“Want dat is nergens voor nodig. In onze dertig distributiecentra is voorraad genoeg om alle zevenduizend supermarkten in ons land te bevoorraden. Maar als klanten in één dag plots tweehonderdduizend doosjes spaghetti kopen in plaats van honderdduizend zoals gewoonlijk, kan het dat de winkelrekken tijdelijk leeg komen te staan. Aan die logistiek wordt nu gewerkt.”