Premier Wilmès heeft erg verontrustende boodschap over coronavirus: “Evident dat ons dat nog te wachten staat”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Donderdagavond kondigde premier Sophie Wilmès drastische maatregelen om het coronavirus te bestrijden. Alle maatregelen gelden tot en met 3 april.

De kans bestaat dat men die maatregelen nog zal verlengen.” Daar hebben we geen aanwijzingen voor. Als we zo drastisch hebben ingegrepen, dan is dat natuurlijk met de bedoeling om straks niet nog extra maatregelen te moeten nemen. Maar ik zou onvoorzichtig zijn als ik vandaag beweerde dat we na 3 april sowieso weer schakelen naar normaal”, reageert Sophie Wilmès in Het Laatste Nieuws.

Tot nu toe zijn er vier dodelijke slachtoffer te betreuren. Moeten we ons voorbereiden op nog meer dodelijke slachtoffers? “De schrik voor het virus is terecht. De risicogroep is bekend. Maar met extrapolaties moet je opletten”, waarschuwt de premier. 

“Ik hoéf mensen niet te zeggen dat er nog meer doden zullen vallen. Dat is evident. Mensen weten dat zelf ook wel. De bevolking kent de risico's. Wij Belgen staan nogal op onze vrijheid, wellicht meer dan anderen. We doen graag ons goesting. Maar vandaag accepteert iedereen de maatregelen."