Francky Dury krijgt veel meer controle bij Zulte Waregem

door: BVDO
Zulte Waregem kondigt Essevee 2.0 aan. Francky Dury blijft trainer, maar krijgt veel meer controle over hoe en wat hij het allemaal doet.

Met 5 op 30 ondanks enkele stevige transfers deed Essevee het heel zwak. Bovendien raakte de spelersgroep ook verdeeld. "“Ondanks nooit geziene inspanningen van de club stellen we vast dat Essevee de sportieve doelen niet heeft bereikt”, klinkt het in een persbericht.

Na de 7-0-pandoering op Anderlecht kwam alles in een stroomversnelling. Dury, met een langlopend contract tot 2024, krijgt veel meer controle. "Op sportief vlak zal Francky Dury vanaf de start van volgend seizoen twee nieuwe krachten naast zich krijgen: twee T2′s met ervaring op het hoogste niveau."

Ook de jeugd moet veel beter doorstromen naar het eerste elftal. "Daarnaast krijgt Thomas Caers de verantwoordelijkheid over de scouting. Beloftevolle spelers zullen worden opgespoord en voorgesteld aan de sportieve cel. En tot slot verklaart iedereen zich bereid om de jeugd meer kansen te geven en de link tussen de Academie onder leiding van Joric Vandendriessche en het eerste elftal te versterken."