Cercle Brugge wist zekerheid over het behoud perfect te timen

door: BVDO
Cercle Brugge kon net voor de afgelastingen door het coronavirus het behoud in de Jupiler Pro League afdwingen. Ideale timing, want ondertussen zitten ze in Brugge niet stil richting volgend seizoen.

Bij Cercle Brugge denken ze dat er minstens nog één keer gevoetbald zal worden. "De competitie dient te worden afgewerkt", vertelt voorzitter Vincent Goemaere aan de Krant van West-Vlaanderen. "Achter de play-offs staat nog een groot vraagteken. Gezien de situatie die er nu heerst komt de gezondheid op de eerste plaats, maar ik ben bijzonder trots en tevreden dat we nu reeds zeker zijn van het behoud. Ik leef mee met KV Oostende en Waasland-Beveren, want de sportieve onzekerheid die nu nog langer duurt moet verschrikkelijk zijn."

En dus werken ze nu al druk aan volgend seizoen. "We willen nu reeds alles klaarzetten voor volgend seizoen. Continuiteit is hierbij heel belangrijk. Het belangrijkste is om de trainer aan boord te houden, om verder te bouwen op wat we reeds hebben. We willen de ploeg stabieler maken, een betere middenmotor zijn. De basis is belangrijk, aangevuld met wat AS Monaco wilt. Want zonder hen gaat het niet."

En het moet beter volgend seizoen. Veel beter. "We hebben het voorbije seizoen geëvalueerd en we zijn het er allemaal over eens dat we niet nog zo'n competitie willen meemaken, alhoewel Oleg Petrov van Monaco bijzonder tevreden was met de goede afloop. We moeten nu verder bouwen op wat er de voorbije maanden gerealiseerd is."