Theo Francken furieus: "In 2024 zullen we zien hoeveel foorkramers er nog verkozen geraken"

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Er komt bijzonder harde kritiek op het feit dat politici er in ons land niet in geslaagd zijn om in volle coronacrisis een noodregering te vormen. De manier waarop de regering Wilmès in het zadel blijft, zit onder meer Theo Francken (N-VA) bijzonder hoog.

Politicoloog Carl Devos schetste geen fraai beeld van hoe vooral Paul Magnette heeft gehandeld tijdens de afgelopen dagen. Dat lees je hier.

Sophie Wilmès werd door de koning benoemd tot formateur. Zij zal de huidige ontslagnemende regering op die manier tot een volwaardige regering kunnen omvormen. Dat is volgens verschillende partijen niet zoals was afgesproken.

Truuk van de foor om een regering te vormen

Politiek journalist Ivan De Vadder omschrijft dit als een 'truuk van de foor'. "De truuk van de foor van Patrick Dewael is geweest om Sophie Wilmès als informateur aan te stellen. Een formateur vormt een regering en een regering vraagt het vertrouwen eenmaal gevormd."

Theo Francken is allerminst gelukkig met de gang van zaken en hij voorspelt dat de politici hier bij de volgende verkiezingen op zullen worden afgerekend. "Enkel via een vuile truuk van de foor maak je maak je nog een Belgische regering. In 2024 zullen we zien hoeveel foorkramers er nog verkozen worden", reageert hij.