Start de Jupiler Pro League binnenkort? "Ik hoop dat het niet gewoon blijft bij het inhalen van die ene wedstrijd"

door: BVDO
Het opschuiven van het EK naar de zomer van 2021 biedt de nationale competities de mogelijkheid om te spelen tot eind juni van dit jaar. Marc Degryse hoopt alvast dat er nog gevoetbald wordt dit seizoen.

Marc Degryse laat in Het Laatste Nieuws horen dat het EK een jaar opschuiven de beste keuze is. "Onze Rode Duivels zullen allemaal een jaartje ouder zijn, maar ik denk niet dat het een negatieve impact zal hebben op hun toernooi. De meeste spelers hebben nog een contract bij hun club en Jan Vertonghen zal ook wel een mooie ploeg vinden. Ik heb altijd gedacht dat deze generatie het WK van 2022 in Qatar zou halen."

Ook voor de Jupiler Pro League biedt dit mogelijkheden. "Voor onze competitie is het alleszins geen slechte zaak dat het EK is uitgesteld. Alleen zie ik het wat somber in wat het virus ­betreft. Als de piek pas midden mei wordt bereikt, kan je dan twee weken nadien al in normale omstandigheden voetballen? Dat wordt link. De clubs en de voetbalbond ­willen wel graag. Ze zijn ook professioneel genoeg én hebben de middelen om hiermee om te gaan."

En dus komt ook de bekerfinale er wellicht nog. "Ik hoop dat het niet gewoon blijft bij het inhalen van die ene wedstrijd. Dat zou ik echt jammer vinden. Alleen is de vraag of alle steden en alle clubs die wedstrijden ­georganiseerd krijgen. Wat met de veiligheid, wat met de politiebegeleiding? Het zal niet gemakkelijk zijn. Het zijn scenario’s die ze van dag tot dag en week per week ­moeten bekijken. Het uitstellen van het EK zet de deur voor de play-offs en de beker­finale alleszins op een kier."