Royal Antwerp FC geeft toe en stapt in mediacontract voor extraatje dat ze later terug moeten geven

door: BVDO
In alle stilte is de oorlog om de televisierechten begraven. Royal Antwerp FC was de enige ploeg die nog akkoord moest gaan en The Great Old heeft dat nu ook gedaan.

Royal Antwerp Fc hield het been stijf en wilde niet in het media-akkoord te stappen. De sinjoren gingen nu wel door de knieën, met een extraatje dat later terugbetaald wordt. Antwerp krijgt twee jaar 750.000 euro extra, maar moet dat bedrag in het derde en vierde jaar wel terugbetalen.

Als alles blijft zoals het nu is. Want Antwerp ziet zichzelf als een topclub ontwikkelen en dwong daarom extra regels af. Als ze zich als enige ploeg uit de zogeheten K11 kwalificeren voor play-off 1 krijgt The Great Old 1 miljoen extra. Doen meer clubs uit de K11 dat, dan moeten die onder elkaar 1,2 miljoen euro verdelen.

Om de coronacrisis op te vangen worden de televisiegelden die normaal pas in juni uitbetaald worden, nu al verdeeld. De ploegen van play-off 1 krijgen de centen alsof ze zesde geworden zijn. De overige betalingen worden dan later uitgevoerd, als duidelijk is wat er met de competitie gebeurt.