KV Oostende staat heel dicht bij degradatie naar amateurafdeling

door: BVDO
KV Oostende heeft geen overnemer meer. De Amerikaanse investeerdersgroep trekt zich terug. En dus dreigt de degradatie naar de amateurafdeling meer dan ooit.

Op 16 januari van dit jaar sloten KVO en de Amerikaanse investeringsgroep PMG een principieel akkoord omtrent een participatie en dat mondde op 15 februari ook uit in een ondertekende overeenkomst.

"De investeringsmaatschappij PMG heeft ons nu echter op de hoogte gebracht dat zij voorlopig afziet van de uitvoering van de overname", klinkt het in een mededeling op de website van de kustploeg. "De investeerder heeft onderhandelingen gevoerd met de investeringsmaatschappij Alychlo over bestaande schulden, alsook met nv Stadion, de eigenaar van het stadion, omtrent de jaarlijkse huurprijs. De partijen zijn echter niet tot een overeenkomst gekomen.”

En dus komen er opnieuw donkere wolken zich boven KV Oostende.  Voorzitter Dierckens blijft geloven in een oplossing, maar van waar dat moet komen is onduidelijk. De kustploeg heeft een overnemer nodig om een licentie voor de Jupiler Pro League te halen, anders dreigt de degradatie naar de amateursafdeling.