Is Verschueren het volgende slachtoffer bij RSC Anderlecht na ontslag van clubicoon?

door: BVDO
Par Zetterberg werd dit weekend ontslagen bij RSC Anderlecht. Paarswit zegt officieel dat de financiële gevolgen door de coronacrisis de reden is. Wiens kop is de volgende die rolt?

Vooral de supportersverenigingen reageren woest op het ontslag van Zetterberg, al zijn er ook bitter weinig mensen die openbaar willen getuigen. "Een clubicoon dat ontslagen wordt, dat is altijd een jammere zaak”, zegt een verantwoordelijke bij een van de grootste supportersclubs aan het Nieuwsblad. “Dit is pijnlijk voor de supporters. Zetterberg heeft heel veel voor Anderlecht betekend."

En dat er nog koppen zullen rollen, dat staat ondertussen als een paal boven water. "Van Eetvelt komt met een plan om financieel dingen recht te trekken. Zetterberg is zijn eerste slachtoffer, maar zeker niet zijn laatste. Ik denk niet dat Verschueren het einde van het seizoen haalt."

Zetterberg zelf getuigde al dat er een einde gemaakt werd aan zijn contract. Zonder uitleg. Naast assistent-trainer was hij ook sportief raadgever. Zetterberg kreeg ook een telefoontje van Kompany die hem vertelde dat dit niet zijn beslissing was. De Zweed zit ondertussen al in zijn thuisland, waar geen maatregelen voor het coronavirus zijn. "Daarna keer ik terug naar Brussel om mijn appartement leeg te maken, dan ga ik bij mijn familie in Zweden wonen,” besluit Zetterberg.