Davy De fauw openhartig: "Je mag niet vergeten dat dit onze job is"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Ook bij Zulte Waregem komen de maatregelen rond het coronavirus hard aan. Aanvoerder Davy De fauw geeft zijn visie op het verdere verloop van de competitie.

Dat de situatie ernstig is, dat beseft iedereen. Kapitein Davy De fauw van Zulte Waregem weet dat voetbal bijzaak geworden is, al wijst hij er in Het Laatste Nieuws ook op dat het niet zomaar een spelletje is. "Voetbal is ook een werk, wat mensen niet altijd denken."

De spelers van Essevee zitten nog niet op technische werkloosheid, maar hoe lang dat zo zal blijven is maar de vraag. "De club deed wat navraag hoe andere clubs daar tegenover staan. Voorlopig doet Zulte Waregem niets. Daar kan uiteraard de komende weken of maanden verandering in komen, maar nu blijft alles hoe het is."

De fauw wacht net zoals vele andere voetballers op wat de Pro League nog wil laten doorgaan dit seizoen. "De play-offs mogen ze van mij laten vallen. Zeker play-off 2, dat verlieslatend is. Bij play-off 1 snap ik dat er nog twijfel zou zijn." Vooral omdat dit ook met Europees voetbal te maken heeft.