"Speel wedstrijden van tien minuten korter"

door: BVDO
De coronacrisis legt het vrijetijdsleven van de mens helemaal stil. Maar het moet nu eventjes wel. Jan Mulder liet zich in een online videoconference met Marc Degryse voor Het Laatste Nieuws van zijn beste kant zien over een mogelijk vervolg van de competitie.

Het vreet aan iedereen, geen vrijetijdsbesteding, maar het kan nu eventjes niet anders. Toch hoopt Mulder dat er nog gevoetbald wordt dit seizoen. "Op een bepaalde manier moeten we iets positiefs kunnen maken van deze ellende. Ik vind dat we de competitie moeten afmaken. Analist Gary Neville zei in Engeland: ‘Desnoods negen wedstrijden in negen dagen.’ Ja! Leve de sensatie. Wedstrijden van tien minuten korter."

Ook Degryse mist het voetbal enorm, maar wijst ook op de gevaren. "Zonder voetbal tot in augustus ga je veel mensen ongelukkig maken. Maar ’t moet veilig zijn, absoluut. Vroeger, als er geen volk zat in de tribunes, en de match was niet op tv, kon je zeggen: ‘Geen mens ziet ons, wat zitten wij hier te doen?’ Maar nu is alles op televisie."

Toch zit het er dik in dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt. Moeten er dan kampioenen aangeduid worden? Mulder reageert als volgt: "Wat is dat: ‘kampioen zijn’? Iédereen gunt het Brugge; het zou heel verdiend zijn. Maar het kampioenengevoel is toch helemaal weg – ga je ze nog even op de schouders dragen?"