Politie ondervraagt Conner Rousseau: "Wie hier achter zit: dit is laag!"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Het was dit weekend even schrikken voor Sp.a-voorzitter Conner Rousseau: plots stond de politie voor zijn deur om hem te ondervragen.

Door het coronavirus is het momenteel verboden om niet-essentiële verplaatsingen te maken. Wie een tweede verblijf heeft aan de kust, mag daar niet heen.

Conner Rousseau verblijft tegenwoordig in het appartement van zijn vader, gelegen aan de kust. En bijgevolg kreeg hij bezoek van de politie.

Kanker

Rousseau verblijft in het appartement omdat zijn moeder aan kanker lijdt. Ze behoort daarom tot een risicogroep en Rousseau wil geen risico's nemen met haar, temeer omdat hij veel mensen ontmoet voor zijn werk als politicus.

Rousseau had in een interview in De Standaard de situatie al uitgelegd, en vraagt zich nu af wie de politie op hem afstuurde. "Ze moesten van hogerhand mij komen ondervragen. Vind dat beetje te verregaand. En zeer intrigerend. Er stond zeer duidelijk in de krant waarom ik hier zit. Dan de politie op mij afsturen, wie er ook achter zit, is laag", schreef Rousseau op Instagram.