Degradatiekandidaat Waasland-Beveren wil volgende week ingrijpen

door: BVDO
De financiële gevolgen van de stopzetting van de Jupiler Pro League komen hard aan. Heel wat clubs denken ondertussen aan technische werkloosheid op hun werknemers. En dat geldt dan ook voor de spelers.

Zulte Waregem bijvoorbeeld overweegt om de technische staf, inclusief trainer Francky Dury dus, op non-actief te zetten en in de tijdelijke werkloosheid onder te brengen.  Ook bij Standard zijn ze die mening toegedaan. In 1B heeft Virton dat al gedaan.

Voorlopig blijven de spelers wel buiten schot, maar dat lijkt slechts een kwestie van tijd voor de meeste ploegen uit de Jupiler Pro League. Waasland-Beveren neemt alvast een heel duidelijk standpunt in, ook al zit de ploeg bijna in tweede klasse. Dirk Huyck formuleert het als volgt bij Het Laatste Nieuws: "Als deze situatie langer duurt dan voorzien, moeten we misschien ook ingrijpen."

En dat geldt dan niet alleen voor de staf. "Maar het is niemand of iedereen. Als we de staf werkloos maken, dan ook de spelers. Ik verwacht volgende week een beslissing, we wachten op advies van Sporta en de Pro League. Eigenlijk denk ik wel dat het ervan gaat komen.”