Heeft Maggie De Block mee bepaald wat er met de voetbalcompetitie zal gebeuren?

door: BVDO
Halfweg april beginnen trainen en een maand later weer spelen. Dat was het plan voor de Jupiler Pro League. Maar ondertussen wordt meer en meer duidelijk dat het coronavirus een taaier beestje dan verwacht is.

Minister Maggie De Block liet zondag al horen dat de maatregelen wellicht nog acht weken zullen aanhouden. Ook de voetbalclubs hebben dat gehoord en die trekken dan de nodige conclusies. Het ziet er goed naar uit dat er geen play-offs komen dit seizoen.

Morgen is een nieuw overleg van de Pro League gepland. Er liggen vier scenario's op tafel, maar plannen met play-offs of een deel ervan erin mogen nu al overboord gegooid worden. Bepaalde ploegen denken aan technische werkloosheid voor hun spelers, waardoor een vroegtijdig einde van de competitie aangewezen lijkt.

Er rest nog één speeldag van de reguliere competitie. Maar ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp moet normaal nog gespeeld worden. Er zijn nog knopen door te hakken. Wordt er een titel van kampioen uitgedeeld? Wie krijgt de Europese tickets? Wat met de degradatiestrijd tussen Oostende en Waasland-Beveren? De Pro League hoopt op richtlijnen van de UEFA om te beslissen.