Rode Duivel wil voor deze reden terug in België komen spelen

door: BVDO
Toby Alderweireld ligt nog tot en met 2023 onder contract bij Tottenham, maar toch overweegt de Rode Duivel een terugkeer naar België. Is hij volgend seizoen in het Antwerpse te zien op de voetbalvelden?

Wellicht niet, want het lucratieve contract bij Tottenham is toch van een andere orde dan de lonen in de Belgische Jupiler Pro League. Nog even geduld dus voor een Belgisch avontuurtje. “Ik denk erover na om daarna naar België terug te keren", zei Alderweireld bij Sporza. "Vooral ook voor mijn kinderen, die dan 3 en 5 jaar zullen zijn."

De kinderen lijken een belangrijke rol te spelen in de keuze die Alderweireld zal maken. "Mijn oudste kindje zal dan naar de lagere school gaan en ik wil haar een normale jeugd geven. Ik wil haar naar een vaste school sturen voor die 6 jaar lagere school zonder dat ze hoeft te reizen. Ik mis gewoon ook België. Het is ondertussen vijf weken geleden dat ik in België ben geweest, voor de geboorte van mijn zoontje.”

Club Brugge of AA Gent wordt het wellicht, Alderweireld wil vooral in de regio van Antwerpen aan de slag gaan. “Ik ben een Beerschot-supporter, maar ik ben ook enorme fan van het Antwerpse voetbal in het geheel. Ik ben blij dat de Antwerpse ploegen iets beginnen te betekenen in België.”