Overheid waarschuwt: Misdadigers maken misbruik van coronacrisis en proberen u te bestelen

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
De overheid lanceert op zijn website een waarschuwing. 'Let op voor coronavirus-phishing', klinkt het. Nu meer mensen tijdens de coronacrisis online bestellen, proberen ook meer en meer criminelen in te breken op uw computer of smartphone.

'Nu de hele wereld bezorgd is over het coronavirus COVID-19 proberen cybercriminelen daar ook gebruik van te maken. Het is mogelijk dat u een e-mail of sms krijgt waarin zij producten aanbieden zoals mondmaskers, alcoholgels … en u naar een valse verkoopsite of informatiewebsite proberen te lokken', schrijft het Centrum voor Cybersecurity.

'Het doel van deze misdadigers is u te bestelen of een virus op uw computer of smartphone te installeren. De producten of informatie die u zocht, krijgt u niet. Wees heel waakzaam en klik nooit op links in een dergelijke e-mail of sms. U kunt anderen helpen door de gekregen phishingmail door te sturen naar het e-mail adres verdacht@safeonweb.be.'

Het federale Centrum voor Cybersecurity voor Belgium is op de hoogte van deze praktijken en lanceert een vervolg op de nationale sensibiliseringscampagne van vorig jaar. Meer informatie kan je vinden via deze link.