Eleven Sports wil matchen wel heel vroeg laten spelen: lukt dit voor de fans?

door: BVDO
Nu Royal Antwerp FC als laatste ploeg uit de Jupiler Pro League akkoord ging met het mediacontract, kan Eleven Sports beginnen aan de programmatie voor het nieuwe seizoen.

Eleven Sports haalde het mediacontract met de Jupiler Pro League binnen en ondertussen schaarden ook alle clubs zich achter de overeenkomst. Maar het echte werk moet nu nog beginnen, want de telecomproviders als Telenet, Orange, VOO, Proximus en TV Vlaanderen moeten het nieuwe voetbalpakket nu nog kunnen aanbieden aan hun klanten.

Eleven Sports heeft momenteel drie zenders in de ether. Daar komt volgend seizoen al zeker eentje bij, met Belgisch voetbal 24 op 24, zeven dagen op zeven. Op drukke wedstrijddagen komt zelfs nog een vijfde en zesde kanaal ter beschikking van de supporters. Met de mogelijkheid om ook de matchen in 1B te volgen zal er voetbalaanbod genoeg zijn.

Maar ook de wedstrijduren lijken onder druk te staan en of dat een goede zaak is voor de fans is maar zeer de vraag. Op zaterdag zouden er ook wedstrijden om 16 uur gespeeld moeten worden, terwijl het vroegste nu 18 uur was. Wellicht niet ideaal voor de fans. Het laatste uur zou naar 21 uur gaan in plaats van 20.30 uur. Op zondag zou de eerste match al om 12 uur zijn, de laatste om 21 uur. Nu was dat nog 14.30 uur en 20 uur.