Luchthaven Zaventem doet bijzondere oproep aan landende reizigers

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Eerder deze week riep Marc Van Ranst op om de luchthaven van Zaventem te sluiten als er geen maatregelen genomen worden. De uitbater heeft nu zelf actie ondernomen.

Reizigers die sinds vandaag arriveren op de luchthaven van Zaventem krijgen een folder met een opvallende boodschap mee. In de flyer, opgesteld in het Nederlands, Frans, Duits en Engels, worden de reizigers gevraagd om uit eigen beweging thuis voor veertien dagen in quarantaine te gaan.

"We geven de reizigers een folder bij aankomst", vertelt Ihsane Chioua Lekhli, één van de woordvoerders van de luchthaven, aan La Libre. De luchthaven draait momenteel op een minimale dienstverlening, bedoeld om de Belgen die uit het buitenland komen op te vangen.

Volgens de website Travellers Online, waarop het ministerie van Buitenlandse Zaken Belgen in het buitenland zich moesten registeren, moeten er nog 27.000 landgenoten terugkeren. Vluchten uit Italië en Spanje worden voorlopig behandeld als niet-Schengen, waardoor de passagiers gecontroleerd kunnen worden. Wie hier voor niet-essentiële zaken komt, wordt teruggestuurd met dezelfde vlucht. "En dat hebben we al gedaan", besluit de woordvoerder.