Eén man kan de redding van Waasland-Beveren forceren op een wel heel bijzondere manier

door: BVDO
Waasland-Beveren staat op één speeldag van het einde van de reguliere competitie op een degradatieplaats. Het behoud afdwingen lijkt zo goed als onmogelijk, behalve als er niet meer gespeeld wordt.

Waasland-Beveren had op de slotspeeldag tegen KAA Gent moeten spelen. Een huzarenstuk zou dat worden, want de drie punten pakken was absoluut noodzakelijk. Een eerste uitstel van executie kwam er doordat burgemeester Marc Van de Vijver de match tegen de Buffalo's verbood.

Zo hield hij de ploeg van zijn stad nog even in de Jupiler Pro League. Ondertussen doken al veel scenario's op om de competitie af te werken. Simpel lijkt dat niet, nu alle ploegen de trainingen stopgezet hebben en het advies om niet te sporten wellicht tot na deze zomer zal gelden. Een uitbreiding van de competitie, zonder degradatieploegen, lijkt meer en meer de aanvaardbare optie.

Burgemeester Van de Vijver lijkt dan ook de enige man die Waasland-Beveren in eerste klasse kan houden, gewoon door de match te verbieden. "22 mensen op het veld en dan nog eens technische staf erbij, die voor en na de match nog eens samen in de kleedkamer zitten: dat krijg ik niet uitgelegd aan de bevolking”, zegt Van de Vijver aan Het Laatste Nieuws. “We moeten consequent blijven. Als alles wordt afgelast en mensen zich moeten houden aan strenge richtlijnen, kunnen we het niet maken om die match te laten doorgaan.”