Spelers KV Oostende moeten wel heel groot deel van loon inleveren

door: BVDO
De spelers en trainers van KV Oostende moeten door de coronacrisis flink inleveren. En flink is behoorlijk flink. Voorzitter Dierckens houdt 70 procent van het normale loon in.

De spelers werden donderdagavond via een email ingelicht over de ingreep van voorzitter Frank Dierckens. Dat doet hij naar analogie van ploegen als Anderlecht en Standard Luik. Volgens de voorzitter kan het niet anders en is technische werkloosheid geen optie.

Dertig procent van het loon blijft er nog over, al is het minimum dat uitbetaald wordt wel nog 4.000 euro. De spelers en technische staf zitten vandaag samen met de voorzitter om een beter voorstel uit de brand te slepen, maar de vraag is of de noodlijdende kustploeg meer kan geven nog.

Dierckens hoopt dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt, al is de degradatiestrijd met Waasland-Beveren afhankelijk van de laatste speeldag. De kustploeg heeft nog een punt nodig om gered te zijn. Voor Dierckens is een uitbreiding van het aantal ploegen in de Jupiler Pro League een optie. Maar KVO heeft grotere zorgen. Een overnemer is dringend nodig om de club van het faillissement te redden.