Enkel deze topclub roept op tot snelle beslissing over voetbalcompetitie: "Neem uw verantwoordelijkheid"

door: BVDO
17 professionele voetbalclubs roepen in een open brief aan de Pro League op om zo snel mogelijk een beslissing te nemen over het al dan niet verderzetten van de competitie.

Opvallend is dat van de G5 enkel Club Brugge de open brief mee ondertekende. Uit de G11 gaat het over Cercle Brugge, KV Kortrijk, KV Mechelen, Moeskroen, KV Oostende, STVV, Waasland-Beveren, Zulte Waregem. Van 1B zijn het Beerschot, OH Leuven, Lokeren, Lommel, Roeselare, Union, Virton, Westerlo.

De brief klinkt als volgt: “Geachte heer voorzitter, beste leden van de Raad van Bestuur, jullie communiceerden na de vergadering van woensdag dat het momenteel nog niet opportuun was om een beslissing te nemen. Wel, wij clubs vinden wel dat dit opportuun is en dat het voetbal leiderschap moet tonen en zo snel mogelijk een beslissing nemen”, staat in de open brief. “Jullie zijn door de Algemene vergadering, waarin alle 24 profclubs vertegenwoordigd zijn, gemandateerd om namens alle clubs, groot en kleiner, beslissingen te nemen in het belang van het Belgische voetbal. We roepen jullie bij deze op om deze verantwoordelijkheid op te nemen.”

Eerder vandaag werd al beslist om alle jeugd- en amateurvoetbal stil te leggen.