Sophie Wilmès over coronamaatregelen: "Ik weet dat we een groot offer vragen"

door: STS
Afbeelding bron: Photonews
Eerste minister Sophie Wilmès (MR) heeft de Belgische bevolking toegesproken. Ze had lof voor het merendeel van de bevolking, dat zich aan de maatregelen tegen het coronavirus houdt.

"Ik wil alle Belgen bedanken die nu enorme inspanningen doen om de genomen maatregelen te respecteren. Ik heb al meermaals gezegd dat het een collectieve inspanning zou worden. Iedereen vecht op zijn manier tegen het coronavirus. Ofwel door thuis te blijven, ook wanneer het mooi weer is, of door te aanvaarden dat het tijdelijk onmogelijk is om samen te komen met familie of vrienden, of door zich zo weinig mogelijk te verplaatsen, tenzij het echt nodig is", klonk het op een persconferentie.

"We houden allemaal van onze vrijheid en ik weet dat we een heel groot offer vragen. Maar onze gezondheid blijft de voornaamste prioriteit."

Rouwproces

Wilmès stond ook stil bij de nabestaanden van de slachtoffers van het coronavirus. "Ik ben me ervan bewust dat mensen die onlangs een familielid, vriend of kennis hebben verloren, het bijzonder zwaar hebben. Ze hebben afscheid moeten nemen in zeer moeilijke omstandigheden, en ook het rouwproces zal anders verlopen. Anders dan ze hadden gewild. Ik wil hen mijn diepste medeleven betuigen."