KV Oostende speelt het hard: "Het is niet aan de eigenaar van de tribune om te beslissen wie de club moet kopen"

door: BVDO
KV Oostende leek klaar voor een overname door het Amerikaanse Pacific Media Group. Maar een deal met Alychlo, het bedrijf van Marc Coucke, over een achterstallige schuld en de huur van de tribune houdt de overname tegen.

Voorzitter Franck Dierckens van KV Oostende wil het allemaal op tafel gooien. Als Coucke de touwtjes in handen wil blijven houden over wie KV Oostende mag overnemen, dan stevent de kustploeg op een faillissement af. "Waarom jaagt hij de Amerikanen weg?", klinkt het bij Dierckens in een interview met Het Nieuwsblad. "Coucke kan volgens het voorstel van PMG nog 50 jaar geld innen bij KVO."

Dierckens voelt zichzelf ook misleid bij de overname van de kustploeg. "Zonder mijn investering was KVO nu al failliet, maar ergens was het naïef. Ik sprong erin om de club te redden, maar stak er fel aan toe. Het duurde een jaar om de kostenstructuur op orde te zetten. We kuisten veel op, maar de eisen van Coucke zijn er nog altijd."

Coucke zou opnieuw een overnemer aanbrengen. "De miljardair van Crystal Palace wordt weer genoemd, want voor Alychlo zijn met hem wellicht betere zaken te regelen. Alleen zag ik die man nog nooit, laat staan dat ik al een bod kreeg. Maar ik zeg één ding: ik bezit honderd procent van de aandelen en ik beslis toch aan wie ik verkoop?"