Krijgt Davy De fauw een bijzonder nieuw contract bij Zulte Waregem? "Daarover lopen gesprekken"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
38 is hij, maar nog bijzonder fit. De fauw zou er zelf graag nog een jaartje bij doen als speler, maar ook een functie in de staf van Zulte Waregem behoort tot de mogelijkheden.

De laatste wedstrijd van De fauw was op Anderlecht. 7-0 verloren. “Tja”, zegt De fauw aan Het Nieuwsblad. “Stel je even voor dat dit mijn afscheid was. Natuurlijk neem je liever afscheid met applaus van je eigen publiek, maar dat is nu allemaal even bijzaak. De wereld moet eerst weer normaal en gezond worden. Dat is de prioriteit. Wie zegt er trouwens dat het al zeker is dat ik stop met voetballen?”

Want De fauw heeft nu niet echt het idee dat zijn actieve voetbalcarrière al voorbij is. "Mijn plan is altijd geweest: 10 jaar in Nederland voetballen en 10 jaar in België. Om die ambitie waar te maken, moet ik nog één seizoen voortdoen. Ik wil hier niet per se reclame maken voor mezelf, maar er zijn toch weinig 38-jarige profvoetballers die zo fit zijn als ik en die ook een belangrijke rol kunnen spelen in de kleedkamer."

Al kan een contractverlenging bij Essevee ook in een andere functie voor De fauw. "Ja, ik kan assistent worden van Dury. Daarover lopen gesprekken. Uiteraard ken ik Franky goed en ik ben bezig aan mijn UEFA A-trainerscursus, maar we zien wel. Het trainerschap kan een mooie uitdaging zijn. Al kriebelt het tegelijkertijd om nog te blijven spelen.”