Toch trouwen tijdens de coronacrisis? Beringen heeft de oplossing klaar

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Tijdens de coronacrisis een huwelijk gepland hebben, het moet geen pretje zijn. Veel trouwpartijen worden uitgesteld, maar voor diegene die het toch willen laten doorgaan, vond de gemeente Beringen een oplossing op het samenscholingsverbod.

Huwelijken mogen door de beperkingen maar doorgaan in beperkte kring. Geen familie, geen feest. "Het zijn voor iedereen heel moeilijke tijden nu en het is jammer dat zulke wonderlijke gebeurtenissen nu toch een beetje in mineur moeten doorgaan", zegt schepen Hilal Yalçin van Beringen aan VRT Nieuws.

Daarom heeft Beringen beslist om huwelijksceremonies uit te zenden via de app Zoom. De bruid en bruidegom kunnen zelf kiezen wie ze naar hun trouw laten kijken. “Zo kunnen vrienden, familie en kennissen toch nog een beetje deel uitmaken van dit bijzonder moment.”

Toch kiest de overgrote meerderheid om het huwelijk op een latere datum te laten plaatsvinden. “We merken dat veel koppels ervoor kiezen om hun huwelijk uit te stellen tot na de coronacrisis. Maar voor degene die nu willen trouwen is er dus toch al een leuke oplossing"