Siegfried Bracke laat zich horen: "Er is genoeg volk dat profiteert van deze crisis"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Siegfried Bracke neemt voor Doorbraak geen blad voor de mond. De crisis is er, maar er zijn genoeg instanties en politieke partijen die er handig gebruik van maken.

Siegfried Bracke schreef voor een scherp opiniestuk voor Doorbraak over de coronacrisis. "Het zal ooit stoppen en dan komt alles terug", schrijft Bracke. "Dat geldt ook voor de gewone politiek. Discussies tussen politici en virologen zijn dwaas. De simpele waarheid is dat iedereen zich heeft verkeken. En de politiek en de mensen."

Bracke hekelt ook de houding van de N-VA tijdens het Europees debat over subsidies. "Dwaas is ook dat de Europese volksvertegenwoordigers van de N-VA in tijden waarin empathie een sleutelwoord is, zich onthouden over het toekennen van 37 miljard Europees geld ter bestrijding van coron, omdat het Belgische deel ervan niet correct wordt verdeeld."

Ook de vakbonden krijgen er van langs, omdat ze volgens Bracke profiteren van de coronacrisis. "De vakbonden – die nu dankzij een door de overheid georganiseerd feitelijk monopolie de ledenaantallen zien groeien als kool – vinden het moment gekomen om een tournée générale te organiseren."

Bracke maakt zelfs een uitstapje naar Italië dat bijzonder hard getroffen wordt door de crisis. "in Italië doet de maffia door corona goede zaken doet. Ze houden bedrijven financieel recht, met als bijkomend voordeel dat zwart geld in de witte economie kan worden gebracht. En uiteraard is dat niet gratis."