Belgisch voetbal wordt gebrek aan solidariteit verweten door stopzetting competitie

door: BVDO
De voorzitter van de UEFA is niet te spreken over de stopzetting van de Jupiler Pro League. Hij verwijt ons land een gebrek aan solidariteit met de andere competities.

De voorzitter van de UEFA, Aleksander Ceferin, liet tijdens een interview met de Duitse televisiezender horen dat het stopzetten van de Jupiler Pro League een grote fout was. “België en de andere competities die eraan denken om het seizoen te annuleren, riskeren deelname aan Europees voetbal volgend seizoen”, vertelt de Sloveen.

Bij de Pro League liggen ze er niet echt wakker van. Vandaag werd nog een videoconferentie met de UEFA gehouden. "“Ze legden ons uit dat we de brief niet mogen zien als een dreigement, maar eerder als informatie. Ik kan me dan ook niet inbeelden dat de UEFA ons Europees zal uitsluiten”, zegt Peter Croonen, voorzitter van de Pro League.

Toch ging Ceferin aardig door op de ZDF. "Dit is niet de manier. Solidariteit is geen eenrichtingsverkeer. Je kunt niet om hulp vragen en dan vervolgens zelf bepalen of het uitkomt."