Ex-actrice Hilde Gijsbrechts is nu verpleegster en doet afschuwelijke ontdekking: “Inbraken in auto’s van medisch personeel”

door: Redactie
Afbeelding bron: Yelo
Hilde Gijsbrechts was in de jaren ‘90 nog een actrice in Wittekerke. Ze gaf haar acteercarrière op om verpleegster te worden.

Met het coronavirus in het land staat Hilde Gijsbrechts mee op de barricaden. “Mijn beroepseer piekt, moet ik eerlijk bekennen. Nu kunnen we als verpleegkundigen écht het verschil maken”, reageert Hilde in Primo.

“In het verleden natuurlijk ook al, maar het is alsof de buitenwereld dit voor het eerst opmerkt. Het applaus, het witte laken voor de raam… Ik vind het fijn dat al het verzorgende personeel eindelijk eens de aandacht en waardering krijgt die ze verdienen. Maar dat is zo bij uitbreiding voor iedereen die zijn beste beentje voorzet.”

“De coronacrisis haalt het beste in de mens naar boven, maar helaas ook het slechtste. Inbreken in auto’s van personeel op zoek naar alcoholgel, handschoenen of mondmaskers. Ook in ziekenhuizen was dat een probleem. Wie zoiets doet, moet zich doodschamen. Om nog maar te zwijgen van de gebroken ruit: het is nog maar de vraag wie op dat op dit moment kan of wil herstellen.”