Opvallende resultaten van enquête over thuisonderwijs: "Veel nieuwe leerstof gekregen"

door: BVDO
Afbeelding bron: Pixabay
Een online onderzoek met meer dan 4.500 ondervraagden heeft enkele opvallende statistieken over het thuisonderwijs naar voren gebracht.

Een oudervereniging heeft vandaag de resultaten van een uitgebreide rondvraag bij ouders van schoollopende kinderen bekendgemaakt. Opvallend is dat twee op de drie ouders tegen het houden van eindexamens in juni zijn. Heel veel ouders stellen zich vragen over de slaagkansen van hun kinderen.

Thuisonderwijs roept de nodige moeilijkheden op. Bijna zes op de tien ouders geeft aan dat het schoolwerk de voorbije drie weken een bron van conflicten was. Ook heel wat ouders moeten helpen met hun kinderen. 84 procent van de ouders van kinderen uit de basisschool doet dat, in het middelbaar is dat 78 procent.

Opvallende cijfers ook: 30 procent in de basisschool en maar liefst 63 procent in het middelbaar geeft aan dat de kinderen nieuwe leerstof moesten verwerken, terwijl dat dit totaal niet de bedoeling was. Het is afwachten wanneer de scholen weer opengaan, maar het lijkt nu al heel moeilijk te zijn om dat nog in de maand april te laten gebeuren.