Café houdt rolluiken dicht, maar dan krijgt politie klacht van buurtbewoners

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
Het is onvoorstelbaar, maar berichten over cafés die nog steeds openen en klanten ontvangen blijven maar opduiken. Vrijdag was het opnieuw prijs in een café in Wondelgem.

Buurtbewoners klaagden over lawaai in café Blue & White in Wondelgem. Nochtans was aan de buitenkant alles gesloten, de rolluiken waren dicht. Er kwam echter wel lawaai uit het privégedeelte van het café.

Daar troffen agenten tien personen aan, waarvan zes mensen klanten waren. Zij kregen elk een minnelijke schikking van 250 euro. De uitbater kreeg een voorstel tot minnelijke schikking van 750 euro en het afgeven van het vermogensvoordeel van 40 euro, maar ging hier niet mee akkoord. Er werd een PV opgesteld en de zaak wordt verder bekeken door het parket.

Hardleerse chauffeur

Een man van 21 werd door de politie gecontroleerd toen hij met de wagen onderweg was in Dendermonde, terwijl hij in Antwerpen staat ingeschreven. Hij vertelde dat hij een zieke vriend in Dendermonde ging bezoeken.

Het was al de derde keer in zes dagen tijd dat hij werd gecontroleerd. Hij had eerder al een waarschuwing en een minnelijke schikking gekregen. Hij wordt gedagvaard in snelrecht op 20 oktober.