Pieter De Crem reageert op partijgenoot Bogaert die einde cordon sanitaire wil

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
In een interview met de Krant van West-Vlaanderen liet CD&V'er Hendrik Bogaert optekenen dat hij tegen het cordon sanitaire is. Hij werd onmiddellijk teruggefloten door voorzitter Joachim Coens en nu reageert ook Pieter De Crem.

Over een coalitievorming met Vlaams Belang, zei Bogaert: 'Ik pleit daar niet voor, maar dat moet kunnen'. "Dat is op dit moment niet aan de orde. We hebben geen regering die op dit moment op de een of andere manier in die richting steun zoekt of coalitiegesprekken aangaat", reageert Pieter De Crem op Radio1.

"Er is een volmachtenregering die de handen vol heeft en wellicht in september in haar huidige bevoegdheid, namelijk de door het parlement gegeven volmachten, in een andere tekening komt. Dan zal men onderhandelingen kunnen aanknopen met partijen die op basis van een gemeenschappelijk platform de toekomst van ons land kunnen voorbereiden na de coronacrisis."

"Ik zie op dit moment zelf niet in welke mate PVDA, noch het Vlaams Belang daarin een aanspreekbare partner is. Het standpunt van voorzitter Coens is bijzonder breed gedragen in onze partij."