Maggie De Block: “Aantal sterfgevallen kan omlaag door anders te tellen”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De lockdown blijft voortduren, maar Maggie De Block is van mening dat het aantal slachtoffers anders moet gebeuren, waardoor we misschien sneller een versoepeling van de maatregelen kunnen doorvoeren.

Gisteren kondigde de Nationale Veiligheidsraad een verlenging van de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus aan tot 3 mei. Deze beslissing is voor een groot stuk gebaseerd op het aanhoudend hoog aantal ziekenhuisopnames en sterfgevallen in ons land.

Maggie De Block wil dat het aantal sterfgevallen op een andere manier gebeurt. “We moeten een ander systeem vinden voor het tellen van sterfgevallen”, zei ze op de Waalse televisie. Het aantal sterfgevallen ligt bijzonder hoog ten opzichte van het aantal inwoners, maar volgens De Block kun je de cijfers niet vergelijken met andere landen.

"In Europa tellen geen twee landen op dezelfde manier. Bij ons gebruiken we de meest uitgebreide manier. We tellen sterfgevallen in ziekenhuizen, maar ook in rusthuizen. We houden vooral rekening met sterfgevallen die vermoedelijk door het coronavirus worden veroorzaakt, ook al is dit niet bevestigd. Deze methode heeft de cijfers opgeblazen".