Gamma, Brico en Hubo klaar voor opening van alle Belgische filialen: "verfborstels is een probleem"

door: BVDO
Doe-het-zelfketen Gamma wil met alle Belgische winkels ten laatste maandag weer open zijn. Sommige filialen zouden zaterdag al weer open gaan.

Gisteren besliste de Nationale Veiligheidsraad dat tuincentra en doe-het-zelfwinkels weer open mogen vanaf zaterdag. Zo wil de regering ervoor zorgen dat mensen zich in eigen huis wat bezig kunnen houden met het uitvoeren van klusjes.

Gamma telt 86 winkels in ons land en is al volop bezig met de voorbereiding voor deze heropstart. De keten zegt zelf de nodige regels te voorzien om de gezondheid van klanten en medewerkers niet in gevaar te brengen.

Concreet komt het erop neer dat er maximaal twintig klanten per winkel toegelaten worden. Iedereen moet een karretje gebruiken en er komen plexiglazen schermen aan de kassa’s. Eventueel wordt ook beveiligingspersoneel ingezet. Vanaf vrijdag zal op de website te zien zijn wanneer welke vestiging opengaat.

Ook Hubo, met 150 winkels in ons land, is klaar voor een heropening. "Het zijn ongeveer dezelfde maatregelen als in de supermarkten", laat de CEO weten.

Bij Brico gaan alle filialen weer open, maar de grootste uitdaging wordt om voldoende verfborstels in de winkels te krijgen. De afgelopen weken werden er online ontzettend veel van verkocht, waardoor de voorraden flink geslonken zijn.