André Hazes neemt ingrijpend besluit over Monique: “Nooit meer”

bron: Dag Allemaal
door: Redactie
Afbeelding bron: Instagram
Eind vorig jaar begon André Hazes een korte romance met Bridget Maasland. Dat is ondertussen een afgesloten hoofdstuk nadat het tot een verzoening kwam met de moeder van zijn zoontje. Vandaag vult André zijn lege agenda met hernieuwd gezinsgeluk. En voortaan blijft hij eeuwig trouw aan Monique Westenberg. “Dit verkloot ik nooit meer”, zegt hij in Dag Allemaal.

“Er is veel gebeurd, dus ik ben blij dat ik weer thuis mag komen. Maar in al die maanden is de liefde tussen ons nooit echt weggeweest”, zegt André Hazes in het weekblad. “Er is veel gezegd en geschreven. En als mensen de kans krijgen me te pakken, zullen ze dat niet laten. Maar zolang ik, Monique en mijn kind weten hoe het echt zit, is dat voldoende. Als het allemaal zo respectloos was gegaan als de media laten uitschijnen, had Monique me nooit teruggenomen.”

Monique kreeg nochtans veel te slikken. “Ja. Maar ze snapt me ergens. Ik was twintig en een nobody toen ik Monique, een vrouw van 36, leerde kennen. En toen is het balletje aan het rollen gegaan. Ik zat in ‘Beste Zangers’, kreeg een beetje naamsbekendheid en faam. Vervolgens ben ik gaan werken en kreeg ik succes. Tegelijkertijd werd ik ook nog vader en zij werd moeder. Ineens was er een andere verstandhouding bij ons thuis. Ik was alleen maar onderweg en gefocust op mijn werk. Jong en nog maar weinig meegemaakt. Op een gegeven moment botst het met elkaar. Dan raakt het een eerste keer uit en ga je opnieuw proberen.”

“Dan ga je weer uit elkaar en leer je best wel snel een andere vrouw kennen. Héél snel, zelfs”, gaat André verder. “Een vrouw die mij ophemelt. Het is niet goed te praten, want het is allemaal zo vlug gegaan, maar de liefde tussen ons is altijd gebleven. In Nederland is dat een eigen leven gaan leiden. Mensen zegden dat ik ben vreemdgegaan. En dat ik Monique heb ingeruild, maar dat is allemaal niet waar.”

"Dit verkloot ik nooit meer"

Andrés levensloop doet erg aan die van zijn vader denken. “Alleen wil ik een betere versie van die ouwe zijn. Zeker als het gaat om een gezin. Als ik nu zie hoe ik met mijn kind omga… Ik heb in die korte tijd al meer met hem gedaan dan mijn vader in tien jaar met mij. Daar wil ik heel hard op gaan letten. En hoe klote die coronatoestand ook is, ergens ben ik dankbaar voor de tijd die we met elkaar mogen hebben. Daardoor kunnen we straks ook weer volle bak aan de gang. Drétje gaat straks begrijpen dat papa weer moet gaan werken, maar dit pakken ze ons niet meer af. Ik heb voor zijn moeder gekozen. Dit verkloot ik nooit meer. Als Drétje later over mij leest, zal hij altijd z’n papa bij zich hebben om uit te leggen hoe het écht is gegaan.”