Jean-Marie Dedecker: “Gaan we nu echt mensen als beesten in kotjes duwen?”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Allicht kunnen we niet op reis naar het buitenland. De verwachting is dat we dan bij mooi weer met z’n allen naar de kust trekken.

Maar met allemaal naar de kust gaan is ook geen goed idee en al zeker niet om met z’n allen op het strand te gaan liggen. Bart Tommelein, burgemeester van Oostende, wil daarom een strandpas in het leven roepen. Die is geldig voor Oostendenaars, tweedeverblijvers en hotelgasten. De bedoeling is om op afgebakende zones een beperkt aantal mensen op het strand toe te laten om zo een massale volkstoeloop te vermijden.

Maar zijn collega Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, vindt het geen goed idee. “Wat is het volgende: eenrichtingsverkeer invoeren op de dijk voor wie het strand wil betreden of verlaten? Badgasten laten komen en gaan volgens de getijden? En hoe ga je gaan controleren op het gebruik van zo’n pasje?”, vraagt Dedecker zich luidop af in Het Laatste Nieuws. 

"Gaan we mensen als beesten in kotjes duwen?"
“Allee, laat ons rustig blijven en het gezond boerenverstand gebruiken. Kijk, ons strand is groot genoeg. Tussen Middelkerke en Raversijde (een Oostendse wijk, red.) is plaats in overvloed, waar anders weinig volk naartoe trekt. Laat ons dat stuk strand inrichten als bewaakte badzone met extra redders en voorzieningen, zoals openbare toiletten en drank- of ijskraampjes. Ja, dat kost geld, maar het is op zich geen moeilijke oefening.”

“Hetzelfde geldt voor het stuk Noordzeestrand tussen onze deelgemeente Westende en de buren van Nieuwpoort. Ook daar is ruimte genoeg voor extra badzones”, vervolgt Dedecker. “We moeten onze ruimte benutten en activiteiten gaan spreiden. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat iedereen veel zin voor verantwoordelijkheid en burgerschap aan de dag leggen om niet op mekaar te gaan liggen. We gaan mensen toch niet als beesten in kotjes gaan duwen, zeker? Bij mij is iedereen welkom.”