Marc Van Ranst: “Wij kwamen toen ook uit ons kot, dat hebben niet veel politici ons nagedaan”

door: PMN
Afbeelding bron: VRT
Er komt steeds meer spanning tussen de virologen en de politici. Wat er afgelopen week gebeurde met de woon - zorgcentra lijkt alles stilaan naar een hoogtepunt te brengen.

“Wanneer het er erg om spant en dringende maatregelen nodig zijn, is het eenvoudiger om experts te volgen", bedenkt viroloog Marc Van Ranst zich in Het Laatste Nieuws. “Maar wanneer het minder akelig wordt, mengen meer stemmen zich in het debat.” 

“Ik vind dat niet slecht. Het is goed dat meer politici wakker worden. Maar men mag ook niet doen alsof niet-politici geen enkel politiek inzicht hebben. De politiek is niet iets magisch dat je overvalt omdat je een verkiezing hebt beleefd."

“Wij hebben geen woordvoerders die de media opbellen om een plaatsje in de studio te verzilveren. Ik denk dat de zoektocht naar politici voor programmamakers niet altijd evident was. Wij kwamen uit ons kot, ook bij slecht nieuws over zoveel doden. Er zijn niet zoveel politici die dat hebben gedaan. Maar uiteindelijk hebben we allemaal goede bedoelingen om uit deze crisis te geraken."