Jan Jambon spreekt alle Vlamingen toe: “Wij zullen onze lessen trekken”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Vlaams Minister-President Jan Jambon (N-VA) heeft de Vlamingen toegesproken. Hij deed dat op sociale media.

“Ik wil net voor het weekend iedereen nog een hart onder de riem steken”, zegt Jan Jambon op Twitter. “De coronacrisis is nog niet voorbij. De cijfers zijn hoopgevend en de curve gaat de goede richting uit. Toch gaan we die strenge maatregelen nog een tijdje moeten aanhouden. En dat vinden wij niet aangenaam.”

“Wij allen, u en ik, snakken ernaar om naar het normale leven terug te keren. Wij missen al die plezierige dingen van iedere dag. We zijn het beu om thuis te zitten en toch zullen we nog even moeten volhouden.”

“We moeten dat ook doen wanneer we straks naar een tuincentrum of een doe-het-zelf gaan en we zien dat er veel volk staat aan te schuiven. Keer dan terug naar huis en kom een andere keer terug.”

“Ik geef het zeker toe, ook wij, alle overheden maken soms fouten. Experten en politici zijn ook maar mensen die elke dag opnieuw alles doen om deze crisis, die we nooit eerder hebben meegemaakt, het hoofd te bieden. We proberen oplossingen te vinden om op een menswaardige manier uit deze crisis te geraken. En wij zullen onze lessen trekken uit onze fouten."