Miguel Wiels bedolven onder kritiek na uitspraak over leerkrachten

door: Redactie
Afbeelding bron: Photonews
Als het van Ben Weyts afhangt, werken leerkrachten dit schooljaar ook in juli nog even door. Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale, reageerde scherp op het voorstel van de minister: "Veel leerkrachten zijn in deze paasvakantie al aan het werk geweest. Het schooljaar dan nog verlengen zal voor velen aanvoelen als een kaakslag.” Miguel Wiels vindt die reactie van Koen Van Kerkhoven ongepast, en uitte zijn mening op Instagram. Dat schrijft de Showbizzsite.

"Geen weekje willen doorwerken in juli? Geen loonverlies en nauwelijks moeten werken in 7 weken… Leg dat maar eens uit aan alle hardwerkende, bloedende zelfstandigen. En aan mijn muzikanten en crew zonder werk en inkomsten, beste vakbond. #foei", schreef Miguel Wiels zaterdag op Instagram. Volgens de Showbizzsite is die uitspraak bij heel wat volgers van Miguel in het verkeerde keelgat geschoten. Veel leerkrachten staan op hun achterste poten. Een greep uit de vele verbolgen reacties:

“Miguel, met alle respect, maar “nauwelijks moeten werken?” Ik ben volledig akkoord dat er mensen zwaarder slachtoffer zijn van deze crisis dan wij als leerkracht, maar als leerkracht met toch wel wat beroepseer heb ik wel moeite met jouw uitspraak hoor nu. ‘t Is niet omdat we niet dagelijks op school moeten zijn dat we niet dagelijks moeten werken en alles op alles zetten om de kinderen toch zoveel mogelijk bij te benen. Een beetje respect van aan beide kanten mag wel, vind ik. #foei #wedoenallemaalonsbest”, schrijft iemand.

“Wat een voze reactie. Als andere sectoren niet moeten werken heet het ‘technisch werkloos’ en is er niks aan te doen. Als leerkrachten thuis zijn is het ineens ‘vakantie’. Jammer dat velen er zo over denken. Niemand vraagt ons standpunt, we worden allemaal over dezelfde kam geschoren. Er zijn veel leerkrachten die wel echt willen werken”, reageert iemand anders.

“De voorbije weken lessen voorbereid, filmpjes opgenomen, bundels aan huis gebracht, videogesprekken met de klas, tientallen telefoons en mails beantwoord, hulp bieden waar we kunnen... En dat terwijl mijn eigen 3 kinderen hier ook rondlopen. Ik wil gerust extra werken... Als dat het probleem oplost. Dus ook dikke foei voor jou, omdat je vergelijkingen maakt die nergens op slaan...”, klinkt het verontwaardigd.

“Zeer kort door bocht dit. Heel triestige mening. Wie ben jij om te oordelen over onze job en of wij al dan niet veel of weinig werk hebben? Nog maar eens het bewijs dat onze job ondergewaardeerd wordt. Wetende dat wij veel liever voor de klas zouden staan nu en het normale ritme willen oppikken. Ik heb deze weken minstens even hard gewerkt als ik normaal doe. Dat volledig terzijde. Waarom zou ik aan jou verantwoording moeten afleggen? Shame on you. Wees de leerkrachten van uw kinderen dankbaar ipv zo op hun kap te zitten.”