Jelle Van Damme furieus na faillissement Sporting Lokeren: "Dit is degoutant!"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
Sporting Lokeren is zoals verwacht failliet verklaard. Ondanks dat dit verwacht was, reageert Jelle Van Damme furieus.

Jelle van Damme: “Degoutant”

“Degoutant”. Dat is het eerste woord dat Jelle Van Damme laat horen bij het faillissement. “In december wist ik al hoe laat het was, maar je leeft op hoop. Die hoop is nu volledig weg. Ik weet niet goed wat ik moet zeggen.”

Ondanks dat het verwacht werd, is het ongeloof nog altijd groot. “Van mijn advocaten mag ik geen emotionele reactie geven, maar ik voel heel veel woede naar een aantal personen. Ik heb advocaat Omar Souidi de opdracht heeft gegeven om het dossier te analyseren en na te gaan of er een strafrechtelijke dan wel burgerrechtelijke procedure dient opgestart te worden. Ik kan dit ook niet zomaar laten passeren. Ik heb sinds december al een advocaat onder de arm genomen."

Van Damme zou nog een ferme smak geld te goed hebben van de club. "Het gaat ook niet over een paar duizend euro, hé. Ik weet heel veel. Ik kan heel veel vertellen. De club was misschien al langer ziek, maar dan nog. Als er geen geld is of je hebt geen businessplan, moet je geen club kopen of overnemen. Zo simpel is het.”