Ikea stelt slim plan voor om te heropenen

door: MRO
Afbeelding bron: Photonews
IKEA komt met een voorstel voor een bedachtzame, gefaseerde heropstart. IKEA werkte internationaal een systeem van contactloze parking pick-up (Click & Collect) uit.

IKEA stelt een plan van gecontroleerde opstart voor, waarbij in een eerste fase een contactloze afhaling van goederen op de parking van de winkel georganiseerd wordt. Dit is de veiligste en best georganiseerde formule in aanloop naar een volgende fase, nl. de heropening van de winkels zelf. Deze planning werd in andere landen met succes getest.

Klanten bestellen online of via telefoon en kiezen een tijdslot om de goederen op te halen. Hierdoor worden ook consumenten die minder vertrouwd zijn met online winkelen bediend. Met een bestelnummer meldt men zich aan op de parking van de gekozen winkel. Daar aangekomen, moet een vast parcours worden gevolgd tot aan het onthaalpunt, waar op basis van het bestelnummer een parkingplaats wordt aangewezen.

Tussen de parkeerplaatsen worden minstens twee plaatsen vrijgehouden. De klant wordt gevraagd om in de wagen te wachten. Een medewerker brengt de goederen tot aan de wagen, ontsmet de kar en keert terug naar het depot. De klant kan dan uitstappen, de goederen inladen en wegrijden. Nadien wordt de gebruikte kar weer ontsmet.

Tags ikea