Mondmaskers: Hoe zal je eraan kunnen geraken en maakt de regering haar belofte (tijdig) waar?

door: MRO
Afbeelding bron: Pixabay
Premier Wilmès kondigde vrijdagavond aan dat het dragen van mondmaskers in scholen en op het openbaar vervoer verplicht wordt en op drukke plaatsen aanbevolen. Maar hoe zal de Belgische bevolking aan een mondmasker geraken?

We moeten met z'n allen zoveel mogelijk gebruik gaan maken van een mondmasker waar de veiligheidsafstand niet gegarandeerd kan worden. De regering beloofde iedereen een gratis mondmasker te bezorgen.

Er werd een bestelling geplaatst van 12 miljoen mondmaskers bij een Belgisch bedrijf, maar minister Koen Geens (CD&V) liet al verstaan dat niet elke Belg er tijdig één zal krijgen.

De nieuwe coronamaatregelen gaan in vanaf 4 mei, terwijl de mondmaskers aan de bevolking verdeeld zullen worden tussen 4 en 20 mei.

Drie manieren om aan mondmaskers te geraken

Vicepremier Alexander De Croo (Open Vld) gaf nog meer toelichting in De Zevend Dag. "Mensen zullen op drie manieren aan mondmaskers kunnen geraken."

"De belangrijkste manier wordt mondmaskers halen in winkels. Ten tweede is er een bestelling van 12 miljoen mondmaskers die verdeeld zal worden via de gemeenten. De derde manier zijn de filters die kunnen gebruikt worden door mensen die zelf een masker kunnen maken."