Supportersvereniging Racing Genk heel erg boos op bondsvoorzitter Bayat

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
De supportersvereniging van Racing Genk is niet te spreken over de uitspraken van bondsvoorzitter Mehdi Bayat eerder deze week over de stopzetting van de competitie.

Bayat liet zich uit dat de ploegen die ijveren voor een hervatting van de competitie niet goed bij hun hoofd zijn. "Iedereen is het erover eens dat we op dit moment niet kunnen herbeginnen. Toch zijn er nu enkele clubs die, voor hun eigen egoïstische redenen, toch willen hervatten. Maar dat is technisch onmogelijk. Dom, zelfs", vertelt Bayat.

De supportersvereniging van Racing Genk (OSV) kan niet lachen met die uitspraken. "Onze club draagt respect hoog in het vaandel en dan moeten wij vaststellen dat de hoogste in rang van de KBVB onze club uitmaakt met termen als 'egoïstisch en dom'. Het zijn uitlatingen een bondsvoorzitter onwaardig."

OSV schreef een open brief en daarin gaat het ook over de rol die Bayat heeft bij zijn Sporting Charleroi. "Het is Bayats goed recht als CEO van Sporting Charleroi om zijn club goed te besturen, maar hij moet respecteren dat ons clubbestuur dit ook op een verantwoorde manier doet."