Professor Geert Meyfroid er niet gerust in: “Ik ben bang want we kunnen snel weer in de problemen raken”

door: PMN
Afbeelding bron: Eén
Professor intensieve zorg Geert Meyfroid is blij dat de coronapiek achter ons ligt. Hij is het diensthoofd van de afdeling intensieve zorg in het UZ Leuven.

Vanaf 4 mei start de regering met het versoepelen van de maatregelen. Geert Meyfroid is er niet helemaal gerust in. “Als mens ben ik opgelucht dat de economie weer wordt opgestart", zegt Meyfroidt in ‘Vandaag’. "Als arts ben ik wel een beetje bang."

"Toen de crisis losbarstte, hebben we ervoor gezorgd dat de ziekenhuizen leeg waren. Nu is dat anders. Nu liggen er wel degelijk nog mensen in die speciale afdelingen.” 

“Hopelijk zien we het op tijd als de cijfers weer beginnen te stijgen, want pas dagen na het lossen van de tweede maatregel (red.: het openen van de winkels op 11 mei), kennen we de impact van de eerste."

Het zal belangrijk blijven of voldoende afstand te houden en je handen goed te wassen. "Als we gedisciplineerd kunnen blijven omgaan met die regels, dan gaat het lukken en gaat er ook sneller meer mogen. Als we dat niet doen, kunnen we weer in de problemen komen."