Geen voetbal meer in Frankrijk: “Zes maand geen match spelen is heel erg lang”

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In Frankrijk heeft de regering beslist dat het voetbalseizoen voorbij is. Ook enkele landgenoten spelen in de Franse competitie, onder wie Matz Sels.

Onze landgenoot Matz Sels staat in doel bij het Franse SC Strasbourg. “Ik was de voorbije weken goed aan het trainen. In de veronderstelling dat er nog gevoetbald zou worden. Niet dus”, vertelt Matz Sels aan Het Laatste Nieuws. “Ik snap het wel. Maar als ik dan lees dat Spanje de competitie hoopt te hervatten en er in Duitsland allerlei veiligheidsmaatregelen worden genomen om het seizoen af te werken, vraag ik me af: heeft Frankrijk niet te snel beslist?”

De reacties op de stopzetting van de competitie zijn verdeeld. “Mijn ploegmaats reageren verdeeld. De meeste zijn gefrustreerd. We gaan zes maanden geen match spelen, hé. Da’s lang. Ik mis het spelletje enorm. Het groepsgevoel ook. Ik weet wel, da’s niet hetzelfde als met supporters, maar dan kun je er samen als ploeg nog iets van maken.”

Er is bovendien ook ontzettend veel onduidelijkheid over wat er het voetbal nog allemaal te wachten staat. “Ik vraag me trouwens af wat er nu gaat gebeuren. Wat met de ploegen onderaan het klassement? Zij hadden nog tien speeldagen om zich te redden. En wat als dit virus in pakweg oktober opieuw een opflakkering kent? Dan hebben we een waanzinnig groot probleem. We mogen dan nu wat meer vakantie hebben, ik denk al vooruit...”