Dedecker uit ongenoegen tegen premier: "Het volk is aan het morren. Wanneer gaat u leiderschap tonen?"

door: BVDO
Afbeelding bron: Photonews
In de Kamer heeft premier Sophie Wilmès vanmiddag enorme kritiek gekregen op de werking van de Veiligheidsraad en de daarop volgende persconferentie.

Verschillende politici uitten donderdagmiddag in de Kamer kritiek op de persconferentie van vorige week, die veel te lang en te verwarrend was. "Het volk is aan het morren", klonk het bij Jean-Marie Dedecker. "Wanneer gaat u nu eindelijk leiderschap tonen?"

Ook bij Vlaams Belang was het ongenoegen groot. "Chaos, surrealisme en incompetentie. Dat vat niet alleen de persconferentie samen, maar ook het laattijdige beleid", vertelde Barbara Pas.

N-VA hield het met Peter De Roover iets poëtischer. "Ik ben blij met het perspectief voor een economische heropstart. Maar de communcatie is verdronken in een zee van onduidelijkheid."

De premier verklaarde dat ze de kritiek gehoord en aanvaard had. "We zullen ermee rekening houden in de toekomst. Maar de exitstrategie is een delicate en complexe operatie. We moeten het functioneren van de samenleving heruitvinden en de gezondheid van de bevolking waarborgen."