Crisiscentrum zorgt voor heel wat ophef door nieuwe blunder over trip naar de kust

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Een bericht het van Nationaal Crisiscentrum zorgde voor heel wat ophef op Twitter. Uiteindelijk werd het wel rechtgezet.

De bal ging aan het rollen toen iemand de vraag stelde of je vanaf maandag naar de kust mag om te gaan wandelen. “Dat klopt”, was het antwoord van het Nationaal Crisiscentrum. “Denk er wel aan dat dit enkel voor fysieke activiteiten is. Je moet dus steeds in beweging blijven.”

De vrouw in kwestie was zeer blij met het antwoord. “Dat was ook mijn bedoeling. De auto uit, even wandelen en meteen terug in de auto. En rusten in de auto terwijl ik weer naar huis rij, niet op de bankjes.”

Het bericht zorgde voor heel wat ophef, ook bij Groen-kopstuk Wouter De Vriendt. “Enkel essentiële en dringende verplaatsingen. Geen dagtrips of uitstapjes, dat zou in deze fase echt nog onverstandig zijn”, reageerde die.

Ook het Nationaal Crisiscentrum mengde zich weer in het gesprek om verduidelijking te geven. “Het klopt dat dit bericht onvolledig was. Het is toegestaan om je te verplaatsen voor een fysieke activiteit, maar het is uiteraard niet de bedoeling dat men hiervoor het volledige land doorkruist”, luidt het.