Brussels parlementslid is rellen beu: “Geen duim in de weg gelegd door politici van PS-signatuur”

door: BVDO
Afbeelding bron: Twitter
Ook gisteravond waren er rellen in Brussel, maar dat wordt behoorlijk stilgehouden. De politievakbond VSOA vindt de situatie niet kunnen en wordt daarin bijgetreden door parlementslid Mathias Vanden Borre.

Vincent Houssin van politievakbond VSOA liet op Radio 1 horen dat hij niet te spreken is over deze situatie: "Linkse politici houden een hand boven het hoofd van de jongerenbendes in Brussel. We vrezen dat de situatie binnenkort uit de hand loopt."

Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre bevestigt deze houding. "Jongerenbendes komen op straat om de politie uit te dagen en om de macht over te nemen in bepaalde wijken. Deze bewuste afkeer tegen de wet en onze samenleving wordt gevoed door een criminele bodem, zoals drugshandel of extremistische predikers. Het schuldig verzuim van lokale machtshebbers is immens."

De vooroordelen tegenover de politie zijn volgens hem groot. "De politie mag haar rol niet spelen in bepaalde wijken en wordt reeds op voorhand verdacht gemaakt. De uitspraken van bijvoorbeeld Staatssecretaris Pascal Smet (sp.a) waren totaal aberrant. Zonder enige kennis van feiten wijst hij meteen met de vinger richting de politie en houdt de jongeren een hand boven het hoofd. Dit past helaas in een triestige traditie in Brussel", stelt Vanden Borre.

En Vanden Borre wijst daarbij vooral naar enkele lokale politici. "De situatie is echt explosief: er zijn de jongerenbendes, haatpredikers, extremisten allerhande en de continue terroristische dreiging, ... Allen willen ze de politie bewust viseren en worden hierin blijkbaar geen duim in de weg gelegd door de lokale politici van vooral PS-signatuur. Onbegrijpelijk, want de politie is soms letterlijk de laatste dam tegen deze chaos en geweld."