Premier Sophie Wilmès waarschuwt nu maatregelen versoepeld zijn: “Niet de bedoeling dat je zoiets gaat doen”

door: PMN
Afbeelding bron: Photonews
Premier Sophie Wilmès kondigde woensdag aan op de Nationale Veiligheidsraad dat een gezin vier personen uit een ander gezin mag zien. Het moet wel altijd gaan om hetzelfde gezin.

Premier Sophie Wilmès krijgt van de oppositie wel wat kritiek te slikken. Ze zou niet sterk genoeg zijn om ons land door deze nooit eerder geziene crisis te gidsen. “In zo'n crisis is niemand ooit de juiste vrouw op de juiste plaats. Er is ook niemand die een ­hele bevolking op zijn of haar eentje kan redden. Maar ik zal de mensen niet in de steek laten”, reageert de premier in Het Nieuwsblad.

“Ik vind net dat er meer eenheid dan ooit is. Iedereen heeft dezelfde bekommernis: deze crisis onder controle krijgen en ons naar de uitgang leiden. Ik hoor heel veel commentaar van sommige partijvoorzitters, maar ik ben heel tevreden dat we in de crisis meteen met de deelstaten hebben samengewerkt.”

Wilmès waarschuwt ook de mensen om er niet de kantjes af te lopen nu er een versoepeling. “Ik hoop gewoon dat de filosofie voor iedereen duidelijk is. Maar afstand houden en contact beperken blijven de ­basisregels. Er is nu een beetje meer soepelheid, maar het is echt niet de bedoeling dat iedereen op zoek gaat naar een manier om de regels zo maximaal mogelijk te interpreteren."